miercuri, 3 martie 2010

Drumetie in masivul Ceahlau partea 1

Acum cateva zile  am fost cu "renumita" scoala de gizi Cristian Adventure in masivul retezat mai exact la cabana Dochia; mai exact in perioada vineri - duminica 26-28 februarie.
Plecarea din bucuresti a fost la o ora destul de tarzie adica mai exact 23:30 ( initial trebuia comform programului sa plecam la 23, dar a fost o mare invalmaseala deoarece in loc sa fim 56 de oameni cei ce dadusera avansul sau platisera intergral ne-am trezit 86 de oameni si nu era decat un autocar si un microbuz, in loc sa fie 2 autocare si va dati seama ce nebunie a fost recunosc aici ca a fost si vina cursantilor / turistilor dar si a organizatorilor deoarece normal era in felul urmator ai dat avans sau ai platit integral vi si stai linistit ; nu ai dat si ai aparut anuntatn / neantuntat in ultimul momet la revedere nu vi ) a fost un drum lung si fosrte anvoios deoarece eu am nimerit in un acel microbuz cu 16 locuri mercedes care era foarte ingesuit scaune mici si ff incomode( erau extrem de prost gandite deoarece mie imi intrau ba in picoare chesti de la scaunele din fata ba in fund lucrurile care in mod normal ar fi trebuit sa imi protejeze viata in caz de aciden,t adica centura de siguranta care in loc sa fie ascunsa si sa nu fie in relif era taman in relief si total inutilizabila; eu unu nu ma simt in siguranta in masina si am incercatsa imi pun centura nu a fost chip era cazuta intre scaune si complet blocata ) si din cauza faptului ca a fost frig afara nenea soferul a dat drumu la caldura de am zis ca explodez .


Dupa cateva ceva timp oprim la o benzinarie sa isi ia fiecare cate ceva sa ajunga la toaleta sa fumam o tigare ( eram in benzinarie dar undeva mai retras in afara ei se putea deci stati calmi nu eram inconstienti ) e ce sa veazi si ce sa crezi taman cand am ajuns noi era tarziu ce e drept, ei aveau inchis pt 15 minute ... , na ce sa mai zic am dat noi sa plecam si apoi nu stiu cum si ce dar brusc sa putut ajunge la toaleta si sa dat drumu si inautru si sa ne uitam deoarece casa era inca inchisa la toaleta o coada interminabila  magazinul roind a lume coada facuta ca pe vreme lu ceasca si dai si asteapta la coada sa iti achiti produsul sau sa iti faci nevoia , la coada sa iti achiti produsul era cum era dar la coada de la baie a fost cin si suferita slava domnului ca nu a fost nevoie sa merg atunci la toaleta ca ma sinucideam cu ritual si probabil ca ai bantuiam pt tot restul vieti.


Plecam noi mai mergem ce mai mergem undeva pe la ora 3 si ceva ajungem intr-o parcare de autocare care era utilata cu cantina si cu toalete, mai toata lumea a mancat ( inclusiv eu ) masa pe mine unu ma dezamagit  rau de tot cartofi aratau de parca ar fi fost taiat cu joagarul avaeu un gust ciudat ( mentionez ca vb despre cartofi prajiti cu un diametru cam de un centimetru cel mai subtire) ceafa de porc care o comadasem avea mult mai multa grasime fata de cum ar fi fost normal sa aiba si ara mult prea in sange sa zicem ca muraturile au salvat cat de cat situatia care au fost chiar bune . Apoi am avut timp sa fumam linstiti si sa mergem in linste la toalete ( aici erau la barbati cel putin 4 deci a fost super lejer nu am stat la coada deloc ) afara deja se facuese ff frig inautru era cald si bine in autocar ziceai ca suntem la sauna , Am plecat noi si am mers pana undeva in jurul orei 8 dimineata cand am ajuns in statiunea Durau. la poalele rezervatiei naturale Ceahlau .

Cateva mici informati despre statiunea Durau si cateva poze :
Localitate din judetul Neamt (zona turistica Ceahlau Bicaz)

Statiunea Durau este o statiune de odihna si tratament deschisa in toate anotimpurile anului, de importanta nationala.
Statiunea este situata in N-NE-ul Romaniei (judetul Neamt), intr-o poiana insorita la poalele Muntilor Ceahlau (Carpatii Orientali)
Situată la 100 km de Piatra Neamţ şi la 6 km SV de comuna Ceahlău (de care aparţine din punct de vedere administrativ), la o altitudine de 780-800 m la poalele faimosului masiv Ceahlau (în partea de NV)- renumit pentru legendele sale şi tradiţiile magice - staţiunea se află într-o regiune montană frecventată încă din secolul al XVIII-lea, la 6 km SV de comuna Ceahlau (de care apartine din punct de vedere administrativ), la 9 km V de lacul de acumulare Izvorul Muntelui de pe raul Bicaz si la 60 km NV de municipiul Piatra Neamt (resedinta judetului Neamt).
La Durău se afla o mică biserică pictată de celebrul pictor român Nicolae Tonitza. Pe unul din traseele care urcă muntele Ceahlău, turiştii pot admira cascada Duruitoarea (25 m înălţime), cu un impresionant jet de apa şi zgomot asurzitor (de unde îşi trage şi numele). Climatul subalpin tonic-stimulant, aerul curat, fără praf şi particule alergice, atmosfera ozonată sunt principalii factori naturali de cură. Staţiunea ,deschisa in toate anotimpurile anului, este recomandată pentru odihnă şi tratament al nevrozelor astenice, a stărilor de slăbiciune, a anemiei, pentru refacerea după eforturi psihice sau intelectuale. Exista posibilitatea de a efectua excursii pe Ceahlău (Ocolaşu Mare-1907 m şi Toaca-1904 m, ) şi de a practica sporturile de iarna (pârtie de schi, cu diferite grade de dificultate).
Căi de acces: DN 15 (Turda-Tg.Mures-Piatra Neamţ-Bacău) cu derivaţie pe DJ 155 F din Bistricioara(16 km) sau de la Bicaz-baraj (28 km) 
Activitati turistice Durau
Drumetii si excursii
Exista posibilitatea de a efectua excursii in muntii inconjuratori (Ocolasu Mare - 1907 m si Toaca - 1900 m, ambele varfuri facand parte din Muntii Ceeahlau, cascada Duruitoarea, rezervatia naturala Ceahlau) si de a practica sporturile de iarna (partie de schi, cu diferite grade de dificultate, patinoar artificial, tobogan runs).

Se pot face excursii in zonele apropiate: vizitarea manastirilor din apropiere (Secu, Sihastrie, Neamt, Varatec si Agapia), manastirile din nordul Moldovei (Humorului, Sucevita, Moldovita, Putna,Dragomirna, Voronet), casele memoriale Mihail Sadoveanu si Ion Creanga, Cheile Bicazului si Lacul Rosu cat si statiunile Borsec si Vatra Dornei.
Factori de cura si indicatii terapeutice Durau
Afectiuni tratate
Climatul subalpin tonic-stimulant, aerul curat, fara praf si particule alergice, atmosfera ozonata sunt principalii factori naturali de cura.

Statiunea este recomandata pentru odihna si tratament al nevrozelor astenice, a starilor de slabiciune, a anemiei, pentru refacerea dupa eforturi psihice sau intelectuale.




Parcul Naţional Ceahlău
Este situat în vestul judeţului, la 10 km vest de Bicaz şi este delimitat de văile Bistriţei, Bistricioarei, Bistrei, şi Bicazului (supraf.=5800 ha). Este constituit dintr-un sistem de culmi radiare ce converg în două puncte cu înălţime maximă: Ocolaşul Mare (1907 m) şi Toaca (1900 m).
Din punct de vedere geologic, Ceahlăul, format în Cretacic, este alcătuit din roci sedimentare de tip fliş (marne, argile, gresii, calcare şi conglomerate), care, "sculptate" de agenţii externi, au dat naştere la numeroase stânci cu forme interesante, fiecare cu legenda ei.
Puncte de atracţie: Toaca, Panaghia, Detunatele, Clăile lui Miron, Furculiţa, Piatra cu Apă, cascada Duruitoarea cu o înălţime de peste 30 m, rezervaţia cu zadă (singurul conifer cu frunze căzătoare)"Poliţa cu crini", mănăstirea de pe platou. Plante ocrotite: floarea de colţ, zada (laricele), genţiana, sângele voinicului, papucul doamnei ş.a. Endemisme: odoleanul, vulturica etc.
Ascensiunea pe Ceahlău poate începe fie de la Cabana "Izvorul Muntelui" (versantul estic), fie din staţiunea Durău sau com. Ceahlău (versantul de nord-vest), sau dinspre sud pornind din Bicazul Ardelean, dar şi pe versantul vestic pe valea lui Martin sau pe valea Bistrei. Staţiunea Durău şi cele trei cabane ("Fântânele", "Dochia" şi "Izvorul Muntelui") sunt legate printr-o multitudine de trasee turistice. Este singurul munte din România cu hram : Schimbarea la faţă (6 august).Taxa de intrare în parc este de 7 lei.
Vârful Ocolaşul Mare (1907 m)   Muntele Ceahlău  Cascada Duruitoarea
Panaghia şi Toaca Masivul Ceahlău
Hribi  Floare de colţ   Afin
Trasee recomandate:

Traseul 1Traseul 1 (versant sud-estic):
Cabana Izvorul Muntelui (797m) - Poiana Maicilor (1328m) - Cabana Dochia (1750 m)
Marcaj: bandă roşie
Durata de parcurgere: 6 �7 h
Distanţa de parcurs: 9 km
Diferenţa de nivel: 953 m
Observaţii: - interzis pe timpul iernii
- grad mare de dificultate

Traseul este mai lung, dar are un caracter turistic deosebit fiind recomandabil vara şi toamna. Din faţa cabanei se traversează pe şosea pârâul Izvorul Muntelui şi se începe un urcuş domol prin pădurea de fag şi molid. Poteca urmăreşte malul stâng al pârâului Maicilor. După aproape o oră de mers se traversează Jgheabul Armenilor. De aici cărarea continuă în lungul coastei Piciorul Maicilor formând câteva serpentine, iar pe ultima porţiune devine directă şi iese în Poiana Maicilor (1326 m). Aici se află un izvor cu apă foarte bună şi Stâna Ţuţuienilor, folosită în fiecare an. Din poiană traseul continuă pe coama Piciorul Maicilor unde se alătură marcajul cu cruce albastră (traseul nr.7). După un urcuş greu se ajunge sub Turnu lui Butu (în stânga), iar în faţă se văd două stânci ascuţite , "Clăile lui Miron". Traseul se continuă pe o brână numită "La strungă" şi pătrunde într-un jgheab din care se înalţă o stâncă din conglomerat. Apoi, după ce se trece printr-o zonă cu jnepeni, se iese în golul alpin al Ocolaşului Mic. Panorama de aici este splendidă. În faţă, spre nord, se văd abrupturile Ocolaşului Mare din care s-au desprins stânci mari cu aspect de turnuri modelate de agenţii externi (ex. Coloana Dorică, în stânga). Lângă potecă, pe stânga, se află un izvor ,loc potrivit pentru popas. În continuare cărarea continuă uşor descendent prin pădure, urmăreşte curba de nivel şi, după ce depăşeşte o zonă de grohotiş aflată deasupra Fundului Ghedeonului, începe un urcuş uşor şi în câteva minute se iese pe Piatra Lată din Ghedeon. De aici şerpuieşte printre jnepeni la marginea platoului şi, după ce se trece de Piatra Lată, se ajunge pe o şa. Aici este amenajat un spaţiu pentru campare (împrejmuit şi cu toaletă). Din acest loc se vede Cabana Dochia.
Traseul 2Traseul 2 (versant estic):
Cabana Izvorul Muntelui (797 m) - Curmătura Lutu Roşu (1020 m) - Cabana Dochia (1750 m)
Marcaj: bandă albastră
Durată de parcurgere: 3h 30min
Distanţa de parcurs: 6 km
Diferenţa de nivel : 953 m
Observaţii: - practicabil tot timpul anului
- între Cabana Izvorul Muntelui şi drumul judeţean 155 F, marcajul este punct albastru.
- grad mediu de dificultate

Este un traseu foarte utilizat de turişti, practicabil în toate anotimpurile. Se pleacă de la cabană urmându-se poteca prin pădure pe malul stâng al părăului Izvorul Muntelui, într-un urcuş relativ uşor. După ce se traversează şoseaua asfaltată, se urmează cărarea până la punctul numit "Lutu Roşu", marcat cu o bancă şi o masă de metal. Apoi poteca îşi schimbă direcţia spre stânga şi începe să urce pe Culmea Răchitiş. După câteva serpentine, drumul continuă în lungul coastei, panta se accentuează. După aproximativ 45 de minute, la marginea unei rarişti se deschide o privelişte spre valea Izvorul Muntelui şi o parte din Piatra Lată din Ghedeon. Continuând ascensiunea se ajunge pe celălalt versant de unde se văd Vf. Toaca, Panaghia, valea Izvorului Alb şi Piciorul Sihastrului. Cărarea continuă când pe curba de nivel, când suind în serpentine de o parte şi de alta a Culmii Răchitişului. La un moment dat se întâlneşte un panou ce avertizează intrarea în rezervaţia "Poliţa cu Crini" (declarată rezervaţie ştiinţifică încă din 1941). Laricele sau zada sau crinul (Larix decidua) este singurul conifer cu frunze căzătoare. Apoi traseul continuă pe curba de nivel. După aprox. 10 minute se iese într-o poiană mică, la baza Turnului Răchitiş, unde este amenajat un loc de popas cu bănci şi mese de metal, poiană dominată de un bloc masiv de calcar numit "Piatra cu apă". La baza ei s-a format o peşteră lungă de cca.10 m. De aici se deschide o frumoasă panoramă spre Detunate, cabana Dochia şi Ocolaşul Mare. Cărarea continuă prin pădurea de molid, din loc în loc ocolind pereţi mici din conglomerate. După câteva serpentine, într-un urcuş tot mai dur se ajunge la baza stâncilor numite "Detunate". Pe ultima porţiune a traseului se traversează o zonă cu jnepeniş în amestec cu molizi şi în final se urcă până la cabană.

Traseul 3Traseul 3 (versant estic):
Cabana Izvorul Muntelui (797 m) - Stânca Dochiei (1185 m) - Jgheabul cu Hotar - Cabana Dochia (1750 m)
Marcaj: triunghi albastru
Durata de parcurgere: 3h 30min- 4 h
Distanţa de parcurs: 7,5km
Diferenţa de nivel: 953 m
Observaţii: - între Cabana Izvorul Muntelui şi drumul judeţean155F,marcajul este punct albastru.
- grad mediu de dificultate

Prima parte a traseului se suprapune peste traseul nr. 2 până la curmătura Lutu Roşu. De aici se parcurg aprox. 20 m spre dreapta prin pădure şi se ajunge la şoseaua Izvorul Muntelui-Durău unde se face la stânga şi se continuă drumul , aprox. 500 m , până la intersecţia cu drumul spre Izvorul Alb şi Secu. În câteva locuri de pe şosea se deschide o frumoasă panoramă spre Toaca şi Panaghia. De la intersecţie se face la stânga pe traseul marcat cu triunghi albastru, în amonte pe firul văii Izvorului Alb. Urcuşul este domol, se traversează pârâul cu mici cascade, de mai multe ori şi după ce se trece de o streaşină de calcar, pe dreapta, se ajunge într-un luminiş în care se află o stâncă mare, impresionantă, Stânca Dochiei. La baza ei este un izvor de unde se face aprovizionarea cu apă (fiind ultimul izvor de pe traseu). Traseul continuă spre stânga cu un urcuş în serpentine, trecând pe lângă stânca "Vulturul lui Traian"( pe dreapta) până la stânca numită �antinelă�pe stânga. De aici începe urcuşul prin Jgheabul cu Hotaru. În partea de sus jgheabul se lărgeşte, loc recomandat pentru popas şi belvedere. Se continuă printr-o zonă cu jnepeniş şi afiniş, se coteşte spre stânga, urcuşul devine mai greu, dar cu un peisaj deosebit, se ajunge pe platoul Detunatelor, se face la stânga şi se ajunge la Cabana Dochia.

Traseul 4Traseul 4 (versant nordic):
Staţiunea Durău (800 m) - Cabana Fântânele (1220 m) - Cabana Dochia (1750 m)
Marcaj: bandă roşie
Durata de parcurgere: 3h - 3h 30min
Distanţa de parcurs: 7,5 km
Diferenţa de nivel: 950 m
Observaţii: - grad mediu de dificultate
- de la Cabana Fântânele se poate ajunge în Poiana Vesuri (Traseul nr.5),urmând un traseu marcat cu triunghi galben

La început se urcă uşor pe piciorul dintre pârâul Fântânii şi pârâul Nican printr-o pădure de molid şi fag şi câteva poieni mici. După 15 minute se intersectează drumul care face legătura dintre Durău şi Izvorul Muntelui şi se urcă prin pădure, mai domol la început şi din ce în ce mai greu până la Cabana Fântânele situată într-o poiană largă cu o privelişte cu totul deosebită. Urmează un urcuş lin printr-o pădure de brazi până la locul numit "La Morminte". De aici se urcă tot mai greu prin pădure până la o zonă deschisă dominată de stânca "Furculiţa" sau "Căciula dorobanţului". Apoi se urcă uşor printre jnepeni, în faţă se vede, magnifică, stânca "Panaghia" (80 m înălţime), se trece pe la baza ei, pe lângă vârful Toaca (1904 m), cabana meteorologică şi se ajunge pe platoul central unde se deschide o panoramă impresionantă. Cărarea ajunge pe vârful Lespezi şi, după 200 m, se ajunge la Cabana Dochia.
Traseul 5Traseul 5 (versant nord-vestic) :
Staţiunea Durău (800 m) - Poiana Vesuri (1195 m) - Cascada Duruitoarea - Cabana Dochia (1750 m)
Marcaj: cruce roşie
Durata de parcurgere: 4h 30min - 5h
Distanţa de parcurs: 7,5 km
Diferenţa de nivel: 950 m
Observaţii: - grad mediu de dificultate.
- iarna traseul este practicabil doar până la Cascada Duruitoarea
- din Poiana Vesuri se poate ajunge la Cabana Fântânele (traseul nr.4),urmând un traseu marcat cu triunghi galben.

Este unul din primele trasee marcate din Ceahlău, străbătut şi de scriitorul Al. Vlahuţă. Se porneşte de la Hotelul Bistriţa din Durău. Se traversează un pârâu mic peste un pod de beton, se coboară în Poiana Cailor unde este exista o pârtie pentru schi. Traseul continuă într-un urcuş uşor pe lângă liziera din stânga poienii, paralel cu o mică vale, după care intră în pădure. Apoi se traversează şoseaua asfaltată dintre Durău şi Izvorul Muntelui, panta se accentuează uşor şi se ajunge în Poiana Vesuri (1195 m) unde este intersecţia cu poteca marcată cu triunghi galben care vine de la cabana Fântânele (drum de o oră). De aici, cărarea se îndreaptă spre dreapta pe curba de nivel. Se trece printr-o zonă defrişată, apoi printre blocuri mari de conglomerate, se traversează mai multe văi mici până la pârâul Rupturi. Se continuă în amonte, printre bolovani spre cascada Duruitoarea (25 m înălţime), unde este amenajat un loc de popas. Drumul se continuă prin stânga cascadei cu o pantă abruptă, dar amenajat cu scări şi balustrade de lemn. După ce poteca îşi schimbă uşor direcţia spre stânga, pădurea se răreşte şi se iese în Poiana Scăiuş. În continuare se trece pe la baza unui perete stâncos şi se ajunge deasupra lui. Se urcă pe piciorul de munte de sub Piatra Ciobanului până într-un loc deschis. Urcuşul devine tot mai dur, se traversează Jgheabul Arinişului şi se iese în Poliţa Arinişului, unde un indicator arată altitudinea de 1555 m. Accesul spre platou se face pe sub Piciorul Şchiop şi în scurt timp se ajunge la marginea golului alpin de unde se pot admira Vf. Toaca şi Piatra Ciobanului. Poteca urcă în continuare, se intersectează traseul 6 marcat cu bandă albastră, se trece pe lângă Piatra Lăcrimată şi se ajunge la Cabana Dochia.
Traseul 6Traseul 6 (zona de SV):
Bicazul Ardelean (580 m) �Telec (680 m) - Curmatura Stanile (1420 m) �Cabana Dochia (1750m)
Marcaj: bandă albastră
Durata de parcurgere: 7-8h
Distanţa de parcurs: 17km
Diferenţa de nivel: 1170m
Observaţii : - grad mare de dificultate
Traseul începe din centrul satului Bicazul Ardelean, din DN12C spre satul Telec de unde se face spre dreapta pe Valea Bistrei. După aprox. 2 km se iese din sat şi se trece peste 3 poduri mici din beton. Imediat după poduri se face spre dreapta pe Valea Bistrei Mici şi după aprox. 4 km începe urcuşul pe drum forestier până în Poiana Stănile (până aici se poate merge şi cu maşina). Din acest loc, unde se află un schit de călugări şi un izvor se deschide o panoramă splendidă spre Turnu lui Butu, Ocolaşul Mic, Ocolaşul Mare, Curmătura Stănile şi Piatra Sură. Traseul continuă cam 3 ore pe drumul forestier marcat cu punct roşu până la Curmătura Stănilelor. De aici se urcă destul de abrupt spre dreapta până la Culmea Crestăturii. Poteca merge spre N intrând în Jgheabul lui Vodă şi, după un uşor urcuş, se ajunge pe platoul Piciorul Şchiop unde se întâlneşte cu traseul nr.5 marcat cu cruce roşie , pe care se continuă până la Cabana Dochia.
Traseul 7Traseul 7 (zona de S) :
Sat Neagra ( 540 m) - Curmătura Văratec (1363 m) - Poiana Maicilor (1326 m) - Cabana Dochia (1750 m)
Marcaj: cruce albastră
Durata de parcurgere: 6 - 7h
Distanţa de parcurs: 14 km
Diferenţa de nivel: 1210 m
Observaţii: -grad mare de dificultate

Traseul începe din centrul satului Neagra din DN12C pe drumul forestier de pe valea Neagra spre nord, urmăreşte în amonte malul stâng al pârâului Neagra şi după 3 km se ajunge la confluenţa cu pârâurile Neagra Mare şi Neagra Mică. Până aici s-a mers printr-o pădure de foioase, apoi se se continuă pe drumul forestier de pe Neagra Mare cotind uşor spre stânga. După aprox. 2 km de la confluenţă se întâlneşte un stâlp de marcaj ce îndrumă începerea urcuşului spre
N, spre vârful Neagra (1138 m) întâlnind în cale Stâna de la Cruce, unde este şi un izvor. Se urcă prin pădure, se ajunge în Curmătura Văratic şi apoi, în poiana Văratec (1250 m) de unde se văd Turnul lui Butu, Ocolaşul Mic şi Piatra Sură. Tot aici se intersectează traseul dinspre Poiana Maicilor, marcat cu punct roşu. Apoi poteca traversează pe curba de nivel obârşia principală a pârâului Furcituri până în Poiana Maicilor unde se intersectează cu traseul nr.1.Cărarea urmează traseul comun cruce albastră şi bandă roşie spre Cabana Dochia.

Ok acuma ca stiti cat de cat despre ce este vorba hai sa incep sa va povestesc despre punctele culminante ale excurisie "PEISAJUL" si "POTECA"

-Haideti ca o sa incep cu inceputul si o sa va povestesc despre Poteca:
Dupa ca coborm totii din autocare majoritatea buimaci, eu unu si ff morocanos ne echipam strangem toate cele si na belea incepe UNUL dinte gizi pe nume Catalin dar cunoscut de toti sub numele de MISTRETUL( pe care va spun cu mana pe inima ca al meita cu varf si indesat eu i-as fi spus porc nesimti misogin si retard dar cum na el este mister membru fondator nu au putut sa fie atat de rai si de cinici ca mine si i-au zis mistretul ) incepe sa fluiere ca un disperat din fluierul acele al lui pe care jur, zici ca la-ar fi  ingiitit cu o zi ininte si nu mai poate sa vorbeasca decat sa fluiere. Va dati seama ca toata lumea buimaca sau na mai rau nedormita nu a procesat bine sutele de decibeli ce iesau din singurul instrumet prin care isi putea transmite frustrarile si a comunica cu noi mistretul. Dupa care 5 cuvinte scurte si ne restrangem in acea formatie tipica pe care o folosec MONOMUL si incepem sa uracam mergem noi ce mergem dar nu foarte mult si Renul unul dintre ghizi se opreste la sediul parcului national ceahlau si sta ceva acolo si se intoarce cu cateva pilante informative care mi sau parut foarte frumoase, un gest de bun simt ce ne aducea aminte sa nu fim bucuresteni si sa nu distrugem fauna si flora din rezervatie ca o sa platim scump pentru asta printre altele :D .
Reincepem urcarea care era absolut nesimtita era o panta de minim 45 de grade va jur cine a mai fost in ceahlau poate confirma ca numai moldoveni puteau sa faca asa ceva cum au si la cetatea neamtului o panta de pana ajungi sus aproape ca iti dai sufletul urcam noi prin padure ce uram facem o pauza scurta de dezechipare ca deja toata lumea era rosie si emana in jur de 50 de juli de energie termica si ne apucam sa urcam dinou ajungem la cabana Cabana Fantanele (1220m) ne oprim pt un ceai pt cateva poze un pipi scurt o tigare etc am poposit in jur de 45 de minute deja peisajul incepea sa fie superb eram undeva sub plafonul de nori si se vedea valea, crestele , nori in partea de sus ce sa mai zic superb. Aerul deja incepuse sa se incalzeasca fata de cum era cand ajunsesem dimineata si a fost destul de cald la cabana fantanelele am baut un ceai am facut poze am fumat cateva tigari si am ascultat ceva muzica de pe diverse telefoane ca sa ne relaxam si sa ne trezim.

Niciun comentariu: